Williams heeft zojuist in ‘n persverklaring te kenne gegeven dat Adam Parr z’n ontslag heeft ingediend en het team eind van de maand zal verlaten. Deze beslissing komt als ‘n grote verrassing, omdat Sir Frank vlak voor zijn aftreden nog verklaarde Parr als zijn opvolger te zien. Parr, die het team in 2006 als Chief Executive Officer kwam versterken en in 2010 de functie van Chairman kreeg, zal opgevolgd worden door Nick Rose, nu nog Non Executive Officer binnen de Willams Grand Prix Holdings.

Ik heb Adam eind 2006 gevraagd ons team te versterken. Over de 5 jaar die hij bij ons in dienst is, heeft hij al mijn verwachtingen overtroffen, en ik moet hem dan ook bedanken voor zijn inzet. Niet in z’n minst voor de belangrijke rol die hij speelde in de technische wijzigingen afgelopen jaar, die onze competativiteit heeft verbeterd, en voor het leiden van Williams F1 in z’n geheel, aldus Frank Williams. Adam verlaat ons op goede voet om ‘n betere balans in z’n leven te vinden, en ik wens hem en zijn familie daarin alle geluk. Hij laat ons in ‘goede conditie achter, en ik heb er alle vertrouwen in dat het bestuur en het Senior Management Team ons verder zullen helpen vooruit te komen als bedrijf en race-team.

Uiteraard kwamen ook Adam Parr en Nick Rose aan het woord. Ik ben Frank erg dankbaar voor de kans om de afgelopen 5 jaar voor Williams te mogen werken. Het was ‘n uitdagende, maar ook voldoenende periode. Williams is ‘n uniek team met ruim 500 man gemotiveerd en getalenteerd personeel, en vele fantastische partners zowel binnen als buiten de Formule 1. Ze zijn er nu klaar voor om weer vooruit te gaan, en ik wens iedereen in Grove alle succes, aldus Parr. Waarop Rose nog toevoegde: Ik wil graag het bestuur bedanken voor mijn benoeming. Toen ik bij Williams kwam werken had ik als enige doel hun te helpen met ‘n terugkeer naar de voormalige glorie. Frank en het bestuur denken dat ik dat het beste kan doen als Chairman, en deze verantwoordelijkheid neem ik graag op me. Er is veel goed werk verricht om ons op dit punt te krijgen, en we moeten hard werken om al onze doelen te behalen.