De GP van Bahrein staat op losse schroeven. De race in Bahrein ging vorig jaar niet door vanwege onrust in het oliestaatje. Voor dit seizoen stond de race in Bahrein weer op de kalender en wel op 22 april. Vooraf was er al onenigheid over het wel of niet afreizen naar Bahrein, maar enkele weken geleden leek Bernie er zeker van te zijn dat de race doorgang zou vinden. Maar vandaag(dinsdag 27 maart) lijkt het erop dat de race in Bahrein wederom niet door zal gaan.

Op twitter zijn enkele tweets te vinden waarin de doorgang van de race ernstig in twijfel wordt getrokken. Zo meldt Grand Prix Diary het volgende: Geruchten gehoord dat de race in Bahrein volgende week wordt gecancelled. En ook de twitter van Formula One Updates heeft weinig positief nieuws te melden: De chef van de Grote Prijs in Bahrein heeft verklaard dat hij de veiligheid van de teams en fans niet kan garanderen vanwege geweld in Bahrein. De chef van de GP voegde daar wel meteen aan toe dat niemand op de wereld deze garanties kan geven.Sheikh Abdullah bin Isa Al Khalifa zoals de man voluit heet vindt dan ook niet dat er extra veiligheidsregels moeten komen. Volgens hem zou er op het circuit van Silverstone ook iets mis kunnen gaan. Al Khalifa geeft ook aan dat er nooit geweld is gebruikt tegen buitenlanders alleen maar omdat het buitenlanders zijn en hij gelooft ook niet dat iemand nu gevaar loopt. Ook Bernie Ecclestone hoopt op het doorgaan van de race. De Brit blijft er nog steeds van overtuigd dat deze race de bevolking in Bahrein zou kunnen herenigen.

Echter deze tweets lijken iets heel anders aan te geven. Maar zolang nog niets zeker is moet er toch rekening mee worden gehouden dat de race doorgang zal vinden.
Wat vinden jullie? Moet de race in Bahrein nu definitief worden afgelast of is het beter om de race gewoon door te laten gaan. Meld je aan op ons forum en discussieer mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *