Fernando Alonso heeft de GP van Maleisie gewonnen!

Door de regen, die al voor de start aanving, werd alles in het honderd gestuurd en bleek de Spanjaard in Italiaanse dienst de juiste keuzes te hebben gemaakt. Wie dat ook deed was de man op P2, Sergio Perez wie lange tijd leek dat hij op weg was naar zijn [en tevens voor Sauber] eerste overwinning in de F1!

Op P3 andermaal Lewis Hamilton, die van pole startte. Jenson Button was te gretig na de rode vlag wegens ernstige aquaplaning, wat Grosjean zijn race kostte. Karthikeyan van HRT liet de deur open, maar vervolgde zijn racelijn. Button reed daarop zijn voorvleugel kapot.

Maar dat was niet het enige visitekaartje van de ‘snelste Indiër ter wereld‘…Ook Vettel mocht kennismaken met de wagen van Narain, waarbij zijn band linksachter kapot werd gereden.

De derde man op de startgrid mocht dat allemaal niet meer meemaken. Michael Schumacher kwam heel moeilijk van zijn plaats en werd binnen een paar bochten door Lotus-coureur Grosjean in het rond getikt. De Duitser was daarna volstrekt kansloos voor het podium, maar mocht toch nog 1 puntje meepikken.

En Willams heeft haar eerste punten binnen en niet dankzij Pastor Maldonado, maar de ‘mindere‘ Bruno Senna pakte P6 [een positie die Pastor ook had in Australie] en daarmee 8 punten.

Door deze overwinning staat Alonso tegen de verwachtingen als eerste in de titelrace. We zijn benieuwd of Ferrari dit kan vasthouden!