De recente prestatie’s van Mercedes AMG hebben Michael Schumacher verrast, zo onthulde de voormalige F1-coureur. De Duitser reed drie seizoenen voor het team, maar stond slechts eenmaal op het podium. Nico Rosberg en Lewis Hamilton, zijn opvolger bij de renstal, wisten dit jaar al drie keer te winnen en vertrokken samen zeven keer van pole position.

Als je ziet waar we eind vorig seizoen eindigden, dan is het een grote verrassing waar het team zich nu bevind. Ik ben blij voor de jongens, maar dit zag ik niet aankomen., zei Schumacher in gesprek met Eurosport. Schumacher denkt niet dat hij alsnog bij Mercedes was gebleven, als hij had geweten dat de auto dit jaar races had kunnen winnen.

Eerlijk gezegd had ik daar de kracht niet meer voor, zowel de fysieke als de mentale. Je moet niet alleen twintig races rijden, maar ook tijdens het seizoen met het team samenwerken. Je moet tot veel bereid zijn.

Het zou voor mij niet voldoende geweest zijn om enkele races te winnen, ik wil voor het kampioenschap kunnen strijden. Dat was mijn doel., aldus de 44-jarige recordkampioen.