Mercedes AMG F1 heeft haar concurrenten gewaarschuwd dat het team in de tweede seizoenshelft alleen nog maar beter zal worden. Na de overwinning van Hamilton in Hongarije is Mercedes weer terug in de strijd om de titel, aldus teambaas Ross Brawn.

Teambaas Ross Brawn zegt zich bewust te zijn van de uitdagingen waar Mercedes nog mee te maken zal krijgen, maar is optimistisch dat de technische ontwikkelingen binnen zijn team de jacht op het kampioenschap mogelijk maken.

‘Het team is zeer gemotiveerd en ik weet welke ontwikkelingen er nog in de pijpleiding zitten’, aldus de 58-jarige teambaas. We zijn in de loop van de eerste seizoenshelft sterker geworden en hebben een stevig momentum te pakken. We hebben drie van de laatste vijf races gewonnen en hebben pole positions om weten te zetten naar overwinningen. Het is nog lang niet optimaal en we hebben nog veel werk te verrichten. We hebben echter de vaart te pakken en zijn erop gebrand om deze door te zetten in de tweede seizoenshelft.

Brawn was naast de groei van zijn team ook zeer te spreken over de prestaties van Hamilton, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Mercedes. De samenwerking met de Britse oud-wereldkampioen van 2008 begint volgens Brawn nu pas echt zijn vruchten af te werpen.

Het heeft even geduurd, maar ik zie een veelbelovende ontwikkeling. Vooral de laatste paar races waren zeer positief., aldus Brawn.

Hamilton wist van alle coureurs de meeste punten te scoren in de laatste drie races. Het is dan ook moeilijk te voorspellen voor Ross Brawn waar de huidige groei zal eindigen.