Het team van Mercedes GP heeft een kleine naamsverandering ondergaan. De afgelopen twee jaar droeg het team van Ross Brawn de naam Mercedes GP Petronas Formula One Team. Voor het seizoen 2012 is besloten dat GP vervangen wordt door AMG waarmee de naam van het team van de Duitse coureurs Nico Rosberg en Michael Schumacher veranderd is in Mercedes AMG Petronas Formula One Team.
Ross Brawn is tevreden dat de naam van het legendarische merk nu ook verbonden is aan de Formule 1 auto’s van het Mercedes fabrieksteam. Volgens de teambaas is dit een teken dat Mercedes zich voor een lange tijd verbindt aan de Formule 1.

Mercedes GP is niet het eerste team dat zijn naam voor volgend seizoen veranderd. Er waren eerder al drie teams die in 2012 met een andere naam aan de start zullen staan. Zo gaat het team van Lotus-Renault GP volgende seizoen racen onder de naam Lotus. Teambaas Tony Fernandes veranderde de naam Team Lotus in Caterham en Virgin Racing is veranderd in Marussia. Force India gaat per ingang van volgend seizoen racen onder de naam Sahara Force India.