Ondanks een contract voor volgend jaar met Team Lotus/ Caterham F1 lijkt de positie van Jarno Trulli onder druk te staan. Volgens de geruchten onderzoekt Team Lotus momenteel hoe het zich van Trulli kan ontdoen.

Trulli presteerde dit jaar tegenvallend en moest ruim zijn meerdere erkennen in teamgenoot Heikki Kovalainen. Red Bull coureur Daniel Ricciardo zou als vervanger van Trulli in beeld zijn. Red Bull zou fors willen betalen om Ricciardo te laten rijden.

Het goede nieuws voor mij is dat Red Bull besloten heeft mijn contract te verlengen, aldus Ricciardio. Er is mogelijk een kans voor mij bij Team Lotus. Het zou een stap voorwaarts voor me zijn ten op zichten van dit jaar, geen slechte ontwikkeling dus. Ik weet niet of ze volgend jaar voor de punten kunnen vechten maar Team Lotus boekt de laatste tijd zeker veel progressie. Kovalainen zou een enorm sterke teamgenoot zijn, hij heeft al een Grand-Prix gewonnen en Jarno Trulli dit jaar ruim verslagen. Kovalainen zou als teamgenoot voor mij een mooie meetlat zijn.

Overigens worden naast Ricciardio meer coureurs genoemd als vervanger van Trulli. Het lijkt er dus op dat Trulli een lange onzekere winter tegemoet gaat.

By peter