Het seizoen 2016 is voorbij. Nico Rosberg heeft afgelopen zondag zijn eerste wereldtitel gewonnen. Maar daar ging het in de kranten van vandaag niet over…

Lewis Hamilton, die zijn teamgenoot achter zich hield, zodat met name Vettel en Max Verstappen een aanval hadden kunnen plaatsen. Rosberg had aan een P3 genoeg om het wereldkampioenschap te winnen, dus voor de Brit zou het ideaal zijn als de Red Bull en de Ferrari de tweede Mercedes zouden passeren.

En toen greep de teamleiding in. Wolff en technisch directeur Paddy Lowe vroegen aan Hamilton om te versnellen, maar de Brit zag het nut ervan niet in. Dat er teamorders werden uitgevaardigd zorgde overigens voor verbaasde blikken.

Eerder zei teambaas Toto Wolff namelijk niet te zullen ingrijpen, maar later legde de Oostenrijker het weer anders uit:We willen eigenlijk nooit ingrijpen, zolang we maar winnen. Maar Lewis reed zoveel langzamer dat we vreesden voor de zege. Dus grepen we toch in, maar dat negeerde hij.

En dus staat er in de Britse kranten van vandaag dat Mercedes sancties zou overwegen richting zijn onttroonde kampioen.

Maar Lewis Hamilton won de race, dus achteraf bleek de bemoeienis van het team overbodig en onjuist. Net zoals bij de “No!” van Max Verstappen destijds, die evenmin aanleiding tot ontslag of zelfs maar disciplinaire maatregelen van Red Bull was.

Dat Mercedes niet blij is met Hamilton is begrijpelijk, want geen werkgever zit te wachten op een weigerachtige werknemer.

Maar wees eerlijk, wat had Mercedes te verliezen?

Ze waren al zeker van het kampioenschap voor constructeurs en het was ook al zeker dat één van hun coureurs kampioen zou worden.

Is het probleem niet groter geworden omdat Mercedes Hamilton opdroeg sneller te rijden en zo voordeel aan Rosberg te bieden? Discussieer mee op het forum!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!