Pierre Gasly werd gisteren GP2-kampioen, na het behalen van de titel onthulde de Fransman dit jaar met een forse blessure te hebben gereden.

Na de race op Silverstone waren mijn moeder en ik betrokken bij een verkeersincident. Ik heb tweeënhalve maand met een gebroken nekwervel gereden. Mijn moeder heeft drie maanden in het ziekenhuis doorgebracht. Dat ik nu toch de titel heb weten te pakken betekent zo ontzettend veel voor me.

Gasly krijgt volgend jaar nog niet de kans in de Formule 1 bij Toro Rosso.

De Fransman over zijn toekomst:
Ik kan een boek schrijven over mijn GP2-seizoen. Nu ik de titel heb ga ik door. Ik heb mijn laatste race in GP2 gereden. De grote vraag is, wat nu? Ik heb Helmut Marko van Red Bull laten weten dat mijn enige doel Formule 1 is. Op dit moment weet ik niet wat ik volgend jaar ga doen. Maar ga er maar vanuit, dat ik blijf pushen en dat ik de Formule 1 wil halen!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter