Rubens Barrichello heeft een contract op zak. Met welk team is nog niet helemaal duidelijk, maar het is in ieder geval een overeenkomst voor meerdere seizoenen, waardoor hij ook een langere werkzekerheid heeft dan wanneer hij z’n contract bij Ferrari had uitgediend. Dat loopt immers tot het einde van volgend jaar.

Luca di Montezemolo, teambaas van Ferrari, verklaarde op de website van de Scuderia: “We hebben Rubens de mogelijkheid gegeven een aanbod van een meerjarig contract te aanvaarden, langer dan de lengte van zijn relatie met ons.”

De speculeringen in verband met het team waarover het zou gaan, vliegen iedereen momenteel om de oren, maar meest voorkomend is toch de naam van BAR. Jenson Button heeft namelijk een contract met Williams waar hij moeilijk onderuit zal kunnen komen, en dan komt er natuurlijk een plaatsje bij, waarschijnlijk het meest gegeerde zitje dat volgend seizoen nog vrij is.

In ieder geval wil BAR nog niks kwijt, ook al omdat ze waarschijnlijk nog willen afwachten wat er gebeurt in verband met hun eerste rijder Jenson Button, of misschien zelfs omdat ze Takuma Sato nog niet willen teleurstellen door hem te moeten zeggen dat hij het team kan verlaten.

Teambaas Nick Fry verklaarde dat er nog een aantal rijders voor 2006 ge�nteresseerd zijn in zijn team en ervolgde: “Het is momenteel niet mogelijk om iets te zeggen. Voorlopig moeten we zien wat we kunnen aankondigen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter