KarthikeyanKarthikeyanHet was ��n van de primeurs dit seizoen, een Indi�r in de F1. Narain Karthikeyan is een held geworden in eigen land door z’n racepositie bij het team van Jordan, en hij wil van die aandacht voor de autosport gebruik maken om een race te houden in z’n land.

De Indische rijder wil dat zelfs zien gebeuren in de komende twee of drie jaar, en probeert de Indische overheid zover te krijgen dat ze willen beginnen aan de organisatie. “Ik probeer het idee verkocht te krijgen aan de regering,” aldus Kartikeyan in de Britse krant The Pioneer“maar we moeten eerst de infrastructuur bouwen.”

Een straatrace in het land met ��n miljard inwoners wil de Jordan-rijder niet. Dat is namelijk een te gemakkelijke optie. Zelfs voor een land waar het grootste deel van de bevolking in grote armoede leeft…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter