In Hongarije verbaasde Michael Schumacher iedereen met zijn buitengewone kwalificatie, hij pakte de de pole-position en zette het hele veld op bijna een seconde. Pierre Dupasquier, topman bij Michelin, vraagt zich af hoe het kan dat de Bridgestone band zich ineens zo snel kon kwalificeren zonder met een lichte wagen te starten.

Dupasquier: ” Eigenlijk ben ik nog vrij nieuw in dit vak, zodat ik over bepaalde dingen verwonderd ben. Ik begrijp niet hoe de wagen ineens zo snel kon zijn, vooral omdat de wagen niet zo licht was als gedacht werd bij de Michelin teams. Dat maakt het mysterie alleen maar groter.  “

” Ik snap ook niet waarom Schumacher in het begin van de race de rondetijden niet kon rijden die hij in de kwalificatie wel reed, terwijl de anderen dat wel konden. Ik zou heel graag de data van Bridgestone willen zien, alhoewel die mij niet aangaan. Graag zou ik begrijpen waarom er zo’n groot verschil tussen kwalificatie en race was.  “

” Je kunt enkel met de wagen, de banden en het gewicht werken. De banden en de motor blijven dezelfde en aan het gewicht kun je weinig doen omdat je na de kwalificatie niets meer aan de wagen mag veranderen.  Aan het begin van de race wordt een bolide lichter doordat de verbruikte benzine niet meer in de wagen zit. “ aldus de Fransman.

Dupasquier is er van overtuigd dat de uitschieter van Hongarije geen toevalstreffer was, ook in de resterende races verwacht hij sterke kwalificaties van Ferrari.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!