Ferrari kon niet veel anders dan Felipe Massa aantrekken. Dat is althans wat John Watson, vice-wereldkampioen van 1982, te zeggen had aan BBC Sport.

Hoe dat te verklaren is? Wel, omdat niemand van de beste piloten naar Ferrari w�l gaan. “Er is geen toprijder die bereid is om achter Michael Schumacher te zitten gedurende een periode van onbekende duur, of het nu ��n jaar of zes is, voor de kans om de leider te worden,” aldus Watson.

De vorige teamgenoten van Schumacher, Eddie Irvine en Rubens Barrichello, hielden het anders vrij lang uit. Toch kozen ze allebei een ander team na een periode van een aantal jaar.

“Dit is het gevolg van het beleid dat Ferrari gevoerd heeft,” ging Watson verder. “Zolang Michael onder contract staat is er geen kans dat er een andere rijder in het team komt en een gelijke status krijgt.”

“Dus zijn de mogelijkheden van Ferrari in de realiteit erg beperkt.”

Felipe MassaDe Britse ex-piloot die ook F1-commentaar heeft geleverd op tv en nu een raceschool heeft nabij het circuit van Silverstone, liet ook z’n mening horen over de vervanger van Rubens Barrichello, Felipe Massa. “Hij is een zeer snelle rijder, maar ik heb hem nooit helemaal begrepen,” verklaarde Watson.

“Hij heeft duidelijk potentieel, maar hij lijkt wel een mollig kind. Hij reed vroeger als een aan/uit-schakelaar.”

“Ik denk dat hij veel kalmer is geworden, maar wanneer je in een topteam komt, heeft dat niet altijd tot gevolg dat je een enorme stap voorwaarts zal maken qua prestaties.”

“Als hij denkt Michael aan te vallen en hem te verslaan, zal hij zeer snel gedumpt worden,” zo besloot de 59-jarige Brit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter