Het is al van 1993 geleden geleden dat er een GP verreden werd in Zuid-Afrika (Kyalami), die werd gewonnen door Alain Prost. Zeker is dat binnen enkele jaren het F1-circus teug zal neerstrijken in Zuid-Afrika, alleen is nog niet geweten wanneer dat zal zijn. Zoals de zaken er nu voorstaan zou dat in 2009 kunnen zijn.

De plannen van een Zuid-Afrikaans consortium beginnen er goed uit te zien. “We zijn nu al achttien maanden lang elke dag aan het werk en het ziet er steeds beter uit,” aldus Dave Gant, hoofd van de groep investeerders. “De F1 wil hier heel graag komen en we hopen nog dit jaar een overeenkomst te sluiten te sluiten met Bernie Ecclestone, om vanaf 2009 een race te organiseren.”

In 1993 werd de laatste race verreden in Kyalami, maar het plan is om te race te rijden in Kaapstad, dichtbij de hoofdstad van Zuid-Afrika. De kosten van de bouwwerken van het circuit bedragen zo’n 430 miljoen euro. Gant: “De financi�le rol die de regering wil spelen is zowat het enige wat we nog niet weten, maar dat hopen we ten laatste binnen drie maanden te weten.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!