McLaren hoopt haar protegé Kevin Magnussen te kunnen onderbrengen in de Formule 1 vanaf volgend jaar. De zoon van voormalig Formule 1-coureur Jan Magnussen imponeerde het team tijdens de recente YDT op Silverstone, en momenteel voert Kevin ook het klassement van de de Formule Renault 3.5 aan.

McLaren heeft hoge verwachtingen van Magnussen en teambaas Martin Whitmarsh gaf toe te kijken naar opties om de jongeling in een racestoeltje te zetten voor seizoen 2014. McLaren heeft daartoe verschillende optie, waarvan er trouwens een afloopt? McLaren heeft momenteel een technische samenwerkingsovereenkomst met Force India, maar die deal niet zal worden verlengd per 2014!

Een andere mogelijke optie om Magnussen te laten racen, is Marussia waarmee McLaren ook al een samenwerking mee heeft. Een samenwerking met een pikant smaakje, daar Marussia vanaf 2014 met motoren van Ferrari zal rijden.

Whitmarsh zei dat het hoogst onwaarschijnlijk was, dat McLaren Kevin Magnussen op korte termijn zelf een racestoeltje zou aanbieden. Daarvoor vind Whitmarsh de druk en verwachtingen bij McLaren te hoog. Al vergeet de Brit dat Lewis Hamilton in 2007 ook als rookie zijn debuut maakte bij het team uit Woking.

Maar voor de Formule Renault 3.5 zou het goed nieuws zijn, als Magnussen het kampioenschap wint en het jaar erop F1 rijdt. Iets wat wij ook hadden gewenst voor Robin Frijns! Zo zien jullie maar hoe groot de invloed van de politiek in de Formule 1 is.