Sport1 nam de uitzendrechten over van RTL, waarmee de sport achter de decoder terecht kwam.

Niet iedereen heeft in deze tijden ca. 15 euro per maand, bovenop de gewone abonnee, ervoor over om naar de races te kijken. Ondergetekende deed mee aan de actie van Sport1, maar vind 15 euro per maand best veel. Ook omdat er vaak onderbrekingen zitten in het seizoen, zoals de komende zomerstop waarbij er bijna een maand lang geen F1-race wordt gehouden.

Maar voor de verstokte fan er zijn ook alternatieven waar geen decoder voor nodig is. Er zijn genoeg andere opties, zonder dan men zich moet verlaten op schimmige streams. Zo zendt Veronica dit jaar drie races live uit: Canada, de Verenigde Staten en Brazilië. Van de overige zestien Grands Prix wordt een samenvatting getoond.

Het Duitse RTL zendt alle races uit, maar zit weer niet bij alle televisieaanbieders in het standaardpakket. In België zijn de Grands Prix te zien op VIER en La Deux.

Op de BBC worden de races in China, Spanje, Canada, Engeland, België, Italië, Japan, India en Brazilië live uitgezonden en ruime samenvattingen van de overige races.