Normaal gesproken is Marussia dit seizoen een geduchte tegenstander van Caterham, maar lijkt dit weekend het gevecht niet aan te kunnen. Jules Bianchi en Max Chilton bezetten morgen de volledige laatste startrij.

Jules Bianchi gaf op vrijdag al aan dat wat hem betreft de auto veel sneller moet kunnen gaan. Op zaterdag herhaalt hij na de kwalificatie dat ze nog niet zijn waar ze moeten zijn. Het wordt lastig morgen op een toch al zo lastige baan. Ik maakte een foutje in de laatste bocht, maar ook zonder dat foutje was ik niet sneller geweest dan de Caterham-coureurs., aldus de Fransman.

Uit de mond van teamgenoot Max Chilton klinken dezelfde woorden dan uit die van zijn snellere teamgenoot. Toch is hij over één ding wel tevreden: Mijn snelheid is ten opzichte van Jules helemaal niet zo slecht. Ik maakte een fout, dus ik had nog sneller kunnen zijn. Het is al een tijdje mijn doel om in ieder geval mijn kwalificatiesneheid te verbeteren en dat lijkt enigszins te lukken.

We hebben eerder al aangetoond dat de racesnelheid relatief sneller is dan ons kwalificatietempo. Wellicht kunnen we zo wat terrein goed maken en een goede strategie zal ons ook niet verkeer uitkomen., zo hoopt Chilton.