Het ging gisteren niet helemaal goed voor het Indiase Formule 1 team van Dr. Vijay Mallya.

Het verbaasde Di Resta zelf misschien nog wel het meest: Ik snap niet helemaal waarom ik op de zachte banden gewoon niet uit verf kom. Dat was tijdens alle andere sessies niet het geval, dus het is raar dat het nu wel zo is. Dat betekent dat we nog heel veel werk te doen hebben voor de race van morgen. We zullen echter fris aan de start staan.

Sutil kwam nipt tekort voor een plekje in Q3. Ook hij vond niet direct de snelheid in Q1. Ik weet niet hoe dat kwam, maar voor Q2 hebben we het een en ander ten goede gewijzigd. Mijn rondetijden werden beduidend beter.

Even zag het er naar uit dat ik door mocht gaan naar Q3, maar helaas werd ik er op het laatste moment uitgetikt. Ik ben echter tevreden met mijn snelste rondje en meer zat er ook niet in. De elfde plaats is een goed uitgangspunt. We hebben al vrijheid wat betreft de banden en ik kijk er naar uit morgen flink gas te geven en misschien wat punten te scoren.

Dat uitgangspunt is reëel. Zowel Di Resta als Sutil hebben de vaardigheden om naar voren te rijden in een race. Dat belooft een middagje hard werken te worden voor de twee FI-coureurs.