Wie dacht dat McLaren nu met de handen in het haar zat door het vertrek van hun topontwerper Adrian Newey heeft het verkeerd voor. De Engelse teamleiding hield immers al een tijdje rekening met zijn vertrek en heeft haar voorbereidingen al getroffen.

” De voorbije twee jaar heeft Newey zich gericht op de herstructurering van McLaren’s technisch team ter voorbereiding op zijn geplande vertrek. Dit technische team heeft samen aan de wagen van afgelopen seizoen gewerkt en werkt nu aan de MP4-21.  “ aldus een woordvoerder.

” De druk om bij een topteam te werken is enorm en we zijn er ons al een tijdje van bewust dat Newey een nieuwe uitdaging zocht bij een kleiner team. De beslissing om McLaren te verlaten was van beide partijen vriendschappelijk en we wensen hem het allerbeste in de toekomst.  “ vervolgt een woordvoerder.

De bolide van dit seizoen, de MP4-20 werd voornamelijk ontworpen door Adrian Newey en werd beschouwd als de snelste wagenvan deze tijd. Kimi Raikkonen en Juan-Pablo Montoya wonnen samen tien van de negentien races afgelopen seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!