McLaren leek wel met een revival bezig de afgelopen dagen. Kimi Raikkonen zette gisteren tijdens de tweede oefensessie zelfs de beste tijd neer. Vandaag ging het goed, maar door een motorprobleem van David Coulthard moest de Schot verstek laten bij de tweede kwalificatiesessie. Teamgenoot Kimi Raikkonen start voor het eerst sinds lang terug eens van op de tweede rij.

“Het is ons beste resultaat van dit seizoen, en ik ben tevreden”, zei The Iceman achteraf.

“We hoopten met een perfecte ronde in de top-drie te geraken, maar het mocht niet zijn. Nu zit de eerste helft van de job er op. Nu is het afwachten wat de race brengt, maar voorlopig ziet het er goed uit. Het circuit is prima geschikt voor onze wagen, we maken al het hele weekend vooruitgang. Maar er is nog steeds een race te rijden.”

“Toen ik terug naar de pits reed na mijn eerste kwalificatierondje, kreeg ik een motorprobleem”

, aldus David Coulthard. “We beslisten de racewagen te gebruiken voor de race, in plaats van de reservewagen. Hierdoor moeten we de motor van de T-car overbrengen naar de racewagen. Ik moet dus helemaal achteraan starten. Onze prestaties verbeteren, dat staat vast. Het is alleen wat ontgoochelend omdat ik na een mooie eerste ronde, een goede kwalificatie had verwacht.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter