Ross Brawn heeft er een paar nerveuze dagen opzitten. Vorige week vloog Michael Schumacher in de omheining van Monaco, en gisteren had de zesvoudige wereldkampioen een hydraulisch lek.

“Het was gewoon frustrerend om door zo’n stommiteit een wagen te verliezen. Het zag er allemaal goed uit, en we hadden een kans om de tabellen om te gooien dankzij de safety car.”

De meesterstrateeg van Ferrari wil graag het televisiepubliek enkele extra’s geven. Zo zou het volgens Brawn geen slecht idee zijn om te weten hoeveel brandstof een wagen mee heeft. Ook de communicatie tussen de pits en de wagens openbaar maken zou de show moeten verbeteren.

 

“Ik denk dat het interessant zou zijn als je wist hoeveel brandstof een wagen mee heeft. Bijvoorbeeld, in Monaco had Michael op het moment van zijn crash nog voor 17 ronden brandstof aan boord. Hij kon dus winnen.”

“Over het algemeen moeten we de technische presentatie verbeteren. We moeten het publiek meer uitleg geven over de techniek en de gesprekken over de radio tussen de wagens en de pits laten horen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter