Tijdens de voorbije GP in Itali� was er (alweer) een team de dupe van een bandenprobleem. Dit keer was McLaren het slachtoffer, doch treft Michelin geen enkele schuld. McLaren-teambaas Ron Dennis heeft toegegeven dat de afstelling van de wagens teveel van de banden gevraagd hebben.

Halfverwege de race moest Moest Kimi Raikkonen, kort na zijn eerste pitstop opnieuw naar de pits omdat het loopvlak van zijn linkerachterband begon leeg te lopen. Teamgenoot Montoya werd in de slotfase getroffen door het identieke probleem, maar hij slaagde er wel in, zonder extra pitstop zijn wagen over de streep te brengen.

Aangezien alleen McLaren met deze problemen te kampen had, is de zaak voor Ron dennis duidelijk: ” De balans van de wagens was niet helemaal in orde. Het probleem was groot genoeg en dat had een grote invloed op de banden.  “

Nog volgens de teambaas was Raikkonen het grootste slachtoffer omdat zijn wagen zwaar geladen was: ” Via de radio bracht Kimi ons op de hoogte dat hij trillingen voelde, nadien zagen we het werkelijke probleem op de monitor. We wisten meteen dat we zonder deze race geen kans meer maakten op het kampioenschap voor de rijders. Zonder Kimi’s problemen had hij makkelijk voor Alonso kunnen eindigen. Jammer genoeg vroegen we teveel van de banden, maar onze strategie was perfect. “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!