Christian Klien is door Red Bull Racing bevestigd als tweede coureur voor de Grand Prix van Belgi�, komend weekend in Spa-Francorchamps. De Oostenrijker zou normaal gezien zijn plaatsje terug hebben moeten afstaan aan de Italiaan Vitantonio Liuzzi, maar van Red Bull krijgt de Oostenrijker dus nog een kansje. Er wordt gezegd dat Liuzzi dan vanaf Brazili� terug in de races zou terug te vinden zijn. David Coulthard blijft zoals gewoonlijk in de eerste wagen met nummer 14 rondrijden. Vitantonio Liuzzi blijft de derde coureur. De kans is groot dat Red Bull na Brazili� beslist wie het tweede zitje krijgt in het team voor 2006, maar waarschijnlijk wachten ze tot het einde van het seizoen om die naam bekend te maken.

“Het is geweldig om nog een kans te krijgen van het team,” verteld Klien. “Ik leer steeds meer bij over de wagen en ik krijg meer en meer vertrouwen tijdens de races. Ik probeer me nu volop te concentreren om het beste uit mezelf en de wagen te halen in Spa. Ik zal alles doen om het team te helpen de zesde plaats in het kampioenschap te behouden en B.A.R.-Honda achter ons te houden.”

Christian Klien heeft in elk geval goede herinneringen aan het circuit van Spa-Francorchamps. Vorig jaar behaalde hij met een zevende plaats zijn eerste punten in de Formule 1, toen nog onder de vlag van Jaguar-Ford.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter