Nog een goede week te gaan en dan weten we wie zich tot wereldkampioen formule 1 van 2008 mag kronen. McLaren-rijder Lewis Hamilton heeft 7 punten voorsprong op Ferrari’s Felipe Massa, maar in de loop van het seizoen is al vaak gebleken dat er altijd rare dingen kunnen gebeuren, dus de strijd is allerminst al beslecht. In de aanloop naar volgend weekend treffen beide kampen de nodige voorbereidingen.

Zo wordt hier en daar al gemeld dat McLaren de motor van Hamilton nog verder zal begrenzen dan de gebruikelijke 19.000 toeren per minuut, om te voorkomen dat de motor het begeeft tijdens de race. In tegenstelling tot de beide Ferrari-rijders, moet Hamilton de GP van Brazilië rijden met de motor waarmee hij ook al in China heeft gereden. Aangezien de WK-leider genoeg heeft aan een vijfde plaats in Brazilië, zou dat niet onlogisch zijn. CEO Martin Whitmarsh zegt dat het niet de eerste keer zou zijn dat ze een motor op de “veilige” modus zouden zetten, en dat de nood dit weekend nog hoger is.

Whitmarsh geeft ook te kennen dat McLaren dit jaar sterker zal zijn op het circuit van Interlagos dan vorig jaar. Gezien de trends van het seizoen zouden de karakteristieken van onze wagen beter moeten passen bij Interlagos dan in 2007. Vorig jaar was het ook extreem warm weer, iets dat normaal in het voordeel van Ferrari speelt. Het lijkt erop dat het volgende week niet zo warm wordt. Deze elementen zouden moeten zorgen voor een gelijke strijd, en dat is goed voor iedereen.

Lewis Hamilton zelf wil zijn weekend van in China graag herhalen in Brazilië: Ik hoef de race niet te winnen, maar ik hoop toch zo sterk mogelijk te zijn. Ook in Shanghai wilden we niet te hard pushen, maar toch reden we vooraan en we hebben het van daaruit rustig aan gedaan. Dat wil ik graag opnieuw doen in Brazilië: een probleemloos weekend waarin ik mij gewoon kan concentreren op mijn wagen en mijn eigen prestatie.

By peter