Volgens Autosport lanceert McLaren deze week haar laatste charme offensief om ofwel Fernando Alonso of Sebastian Vettel vast te leggen als coureurs. Zowel Eric Boullier als Ron Dennis zouden non stop proberen om een van de twee over te halen om naar McLaren te komen, met natuurlijk de komst van Honda in 2015 als ultiem lokmiddel.

Dit is niet evident omdat zowel Vettel als Alonso voorlopig nog vastliggen bij respectievelijk Red Bull en Ferrari (Vettel tot eind 2015 en Alonso tot eind 2016), maar dit feit houdt het team uit woking niet tegen om het te proberen.

Het team probeert af te tasten wat de plannen zijn van beide heren en verklaart dat het bereid is te wachten tot 2016 of zelfs 2017 voor hun komst. Op die manier kan McLaren voor de tussentijd coureurs tijdelijk vastleggen of zelfs proberen een van de twee vroeger vast te leggen.

In een exclusief gesprek met Autosport verklaart Boullier dat het team geen middel onbenut laat een van de twee te overhalen tenzij er een resolute ‘neen’ komt.

Eric Boullier: Ik wil elke coureur proberen die in onze toekomstige strategie past. We blijven hard werken en we zullen onze tijd nemen. We willen geen fouten maken, we hebben een kans en die mogen we niet missen. McLaren is een top team, een groot team, met veel historie en we will onze terug naar de plek gaan waar we thuishoren. Als we ons kunnen veroorloven om eens goed na te denken en onze toekomstige strategie dan moeten we dat absoluut doen.

Volgens Autosport zal McLaren binnenkort een antwoord krijgen van Vettel en Alonso want het wil haar coureurs voor 2015 vastleggen voor de laatste races in Azië beginnen, dus voor de Grand Prix van Singapore van volgende maand. Boullier weigert de exacte datum te verklappen maar al zeker voor de winter moet de kogel door de kerk zijn.

Boullier: Het zal binnekort zijn, binnen een paar weken


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!