McLaren is onder de indruk van Stoffel Vandoorne, het team gaat proberen hem voor volgend jaar bij een Formule 1 team te stallen. De jonge Belg rijdt de laatste tijd goed en ondanks een dipje in het begin van het seizoen staat hij nu als rookie derde in het GP2 kampioenschap, dit is McLaren niet ontgaan en Stoffel heeft aangegeven klaar te zijn voor de opstap naar de F1.

Eric Boullier heeft toegeven dat hij mogelijk bij een kleiner team aan de bak kan komen als vaste coureur of testrijder maar in een gesprek met Autosport geeft de Fransman aan alle opties open te houden, ook een extra jaar in de GP2

Eric Boullier: Het is nog wat te vroeg om al een beslissing te nemen. Ik denk dat als je F1 wilt rijden dat je zelf moet aangeven dat je voelt dat je er klaar voor bent en ik ben blij dat dat in zijn geval zo is. Er moet zich natuurlijk ook een kans aanbieden maar niet ten alle kosten natuurlijk. Wij houden rekening met alle scenario’s, GP2 is er een van, hij kan er nog meer leren, meer winnen en vechten voor het kampioenschap.

Hij doet het in zijn eerste jaar erg goed, in de laatste races zie je zo de vooruitgang. Hij is zeer toegewijd aan zijn vak en ik ben blij dat het goed gaat maar het is nog te vroeg om concrete plannen te maken, alles blijft open.

Uiteraard had ook Stoffel Vandoorne zelf wat te melden op het nieuws

Stoffel Vandoorne: Ik voel dat ik er klaar voor ben. Ik heb een jaar World Series 3.5 erop zitten en nu een jaar GP2, plus nog enkele tests met de McLaren F1 van dit jaar. Je maakte elk jaar vooruitgang maar vooral dit jaar heb ik veel geleerd. Ik ben dit jaar veel meer bezig geweest met de technische kant, die is natuurlijk heel belangrijk met de constante veranderingen in de F1.

GP2 is ook een complexe klasse met Pirelli banden zoals in de F1, ook het afstellen van de wagen is complex zoals in de F1. He is een uitstekende klasse als je naar de F1 wil gaan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!