Naast Jacques Villeneuve heeft ook ex-Formule 1 coureur Mika Salo zich kritisch uitgelaten over het naderende debuut van Max Verstappen. Salo was in 1997 nog teamgenoot van Jos Verstappen bij Tyrrell.

Ik denk dat slecht is voor de Formule 1, aldus Salo tegenover TV-zender MTV3. Naar mijn mening mag deze jonge coureur niet in de Formule 1 debuteren. De Formule 1 is de koningsklasse van de autosport waar coureurs jarenlang voor zouden moeten trainen. Formule 1 is geen junior-klasse. Wat zou er gebeuren over 2 jaar als het niet lukt? Een werkloze coureur van 19 jaar oud?

Mark Webber werd ook gevraagd naar het debuut van Max Verstappen. Webber grapte dat het nu wel logisch is dat zijn Formule 1-carrière op 38-jarige leeftijd voorbij is.

Red Bull’s talentscout Dr. Helmut Marko verdedigde Verstappen nogmaals:
Iedereen praat over talent in de Formule 1 maar wij geven het ook een kans. Ik durf voor 100 euro te wedden dat Max Verstappen volgend jaar in Australië kan strijden met (Daniil) Kvyat.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter