Met de komst van Max Verstappen naar Scuderia Toro Rosso in 2015 zal er geen plaats meer zijn voor de Fransman Jean-Eric Vergne aangezien diens huidig teamgenoot Daniil Kvyat voor een tweede jaar werd bevestigd.

Toch krijgt hij nu een duwtje in de rug van STR teambaas Franz Tost, die vindt dat dit de beste coureur is die geen promotie kreeg naar Red Bull en die door zijn opleidingsteam werd afgeleverd.

Franz Tost: Van alle coureur is hij de beste die niet naar Red Bull gaat. Uiteraard hebben we met Sebastian Buemi ook goed werk geleverd, dat toont hij nu bij Toyota in het WEC.

Als het op JEV aankomt dan hoop ik echt dat hij een zitje kan vinden in F1 omdat hij naar mijn gevoel zijn potentieel tot nu niet kon tonen omdat de wagen simpel genoeg niet betrouwbaar was. Daarom hoop ik dat hij nu in de tweede seizoenshelft echt zijn potentieel kan tonen want volgens mij verdient hij het om in de F1 te blijven.

Op de vraag waarom Tost hem dan vervangen heeft door Max Verstappen is de Oostenrijker meer dan duidelijk: Je mag de filosofie van Toro Rosso niet vergeten, het is een team voor jonge coureurs en na drie jaar ben je geen jonge coureur meer.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!