McLaren is naar verluidt hard bezig om technical director Paddy Lowe voor het team te behouden. Zowel teambaas Martin Whitmarsh als McLaren-opperhoofd Ron Dennis zouden bezig zijn om Lowe ervan te overtuigen de verleiding van Mercedes te weerstaan en bij McLaren te blijven.

Volgens het Duitse motorsport-magazin.com zou Lowe een loonsverhoging tegemoet kunnen zien als hij zou besluiten om in Woking te blijven. Het Britse topteam gaat er misschien zelfs wel een beetje vanuit dat Lowe blijft want de 50-jarige techneut zou zelfs zijn ingeroosterd om een begeleidend perspraatje te houden tijdens de presentatie van McLaren’s nieuwe bolide op 31 januari.

Blijft natuurlijk de vraag wat er waar is van Mercedes’ flirt met Lowe en hoe realistisch diens overstap is. Verschillende media zijn er zeker van dat de interesse zeker geen onzin is. Ross Brawn zou ook aangegeven hebben met Lowe te hebben gepraat. Maar zowel McLaren als Mercedes doen er hardnekkig het zwijgen toe als de kwestie ten sprake komt.

Er wordt inmiddels zelfs al gefluisterd dat McLaren een mogelijke opvolger voor Lowe heeft benaderd. De gelukkige zou huidig Lotus’ technical director James Allison zijn.

Hoe het ook zij, de verwachting is dat McLaren een bijzonder competitieve wagen heeft voor komend seizoen, genaamd de MP4-28. Jenson Button zal overigens de eerste zijn die de wagen de sporen gaat geven. De Britse oud-wereldkampioen zal op 5 en 6 februari in Jerez het gaspedaal indrukken.

To be continued…