Paddy Lowe komt voorlopig niet naar Mercedes. Althans, zo zegt de huidige teambaas van de Duitsers, Ross Brawn. Eerder deze week lekte uit dat het team de huidige technical director van McLaren over probeert te halen om hen te komen versterken. Dit zou komen doordat de twee nieuwe Mercedes-kopstukken, Toto Wolff en Niki Lauda, zouden rommelen aan de stoelpoten van oudgedienden Brawn en Pat Fry.

Sommige media suggereerden dat Lowe zou komen om Brawn te vervangen en volgens de teambaas is dat ook zo, maar dan pas op het moment dat Brawn er zelf de brui aan zou geven. En zover is het nog niet. Brawn: Ik heb met Paddy gepraat en hij komt niet. Als ik ervoor zou kiezen het team te verlaten, dan komt Paddy. We hebben dus een backup-plan. Zo simpel is het.

Volgens het Duitse Bild, doorgaans goed ingelicht waar het Mercedes betreft, zou Paddy Lowe een verdubbeling van zijn McLaren salaris tegemoet kunnen zien wanneer hij besluit over te stappen. De ambitieuze Duitse fabrikant heeft de techneut een vorstelijk salaris van één miljoen euro in het vooruitzicht gesteld.

Volgens Brawn hoeft ook Pat Fry niet te vrezen voor zijn baan. Nick is nog steeds heel erg betrokken, aldus Brawn. Er zullen veranderingen komen maar hij zal zeker nog een tijdje bij ons blijven. In hoeverre dat waar is zal nog moeten blijken. Niet is zeker in de Formule 1 en contracten zijn er om verbroken te worden. Het enige dat zeker is, is dat het nieuwe duo Wolff/Lauda de gemoederen deze winter flink bezig houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.