Ferrari is volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Gisteren werd de motor voor de allereerste maal gestart en vandaag kreeg de nieuwe derde rijder Pedro de la Rosa een stoeltje aangemeten.

De Spaanse veteraan heeft in Maranello het programma op de simulator voor de komende tijd met zijn engineers doorgenomen. De la Rosa kreeg tevens te horen dat hij op 7 februari op het circuit van Jerez ‘the real thing’ mag testen. Die dag zal hij voor het eerst in zijn leven de Ferrari over het asfalt jagen.

Felipe Massa krijgt echter de eer toegewezen om de eerste meters in de nieuwste Ferrari te maken. De Braziliaan trapt het nieuwe seizoen af op 5 en 6 februari in Jerez. Kopman Fernando Alonso is dan nog lang niet aan de beurt. De Italianen hebben aangegeven dat de vice-wereldkampioen zich in de eerste weken van februari voornamelijk zal richten op intensivering van zijn fysieke training.

Een tegen die tijd ongetwijfeld kakelfitte Alonso zal pas op 19 februari in Catalunya zijn debuut maken in de wagen die vermoedelijk F2013 zal heten. Hij zal dan wel direct drie dagen op rij mogen testen. Tijdens de laatste testweek in Montmelo zullen Alonso en Massa elkaar afwisselen.

In totaal krijgt Massa zeven testdagen toebedeeld, Alonso vijf en De la Rosa één.