Van de vijf eerste plaatsen waren er vandaag drie van McLaren. Pedro de la Rosa was de snelste van de dag, Juan Pablo Montoya en Kimi Ra�kkonen waren respectievelijk vierdes en vijfdes.

“Mijn prioriteit was de Michelin banden te evalueren en zo veel mogelijk data te verzamelen.” Zei de la Rosa. “Omdat de baan dit jaar vernieuwd is en omdat het veel warmer is dan gewoonlijk is het belangrijk om zo veel mogelijk data te verzamelen. Het oppervlak evolueerde constant, dus dat wordt een uitdaging, maar ik geloof dat we veel bruikbare data hebben gevonden en hopelijk hebben Kimi en Juan Pablo een goed weekend.”

“Ik ben vrij blij na vandaag. De wagen gedraagt zich zeer goed en alles ziet er goed uit. We moeten nog wel wat tijd vinden in de laatste sector, maar daar zullen we morgen aan werken. We hebben vandaag de banden ge�valueerd en het is altijd moeilijk om daar een beslissing in te nemen, maar we hebben goede data om mee te werken. Ik denk dat we de snelheid hebben om ons goed te kwalificeren en op het podium te geraken. Het is veel warmer dan gewoonlijk waardoor de banden het wat moeilijker hebben, maar hopelijk is dat in ons voordeel.” Zei Montoya achteraf.

Kimi Ra�kkonen klaagt dan weer over een te veel aan hobbels

“We hadden een probleemloze start van het weekend, ik ben nog niet 100% tevreden met de set-up van de wagen maar daar kunnen we morgen verder aan werken. Ik ben er zeker van dat we dan weer sterk voor de dag zullen komen. Het is nog steeds vrij hobbelig, maar dat heeft geen invloed op de grip. We willen ons op de eerste startrij kwalificeren en we zullen doen wat we kunnen om te winnen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter