Michael Schumacher eindigde de dag als zestiende en ploegmaat Rubens Barrichello als tiende. De malaise bij Ferrari blijft voortduren en de beide rijders verwachten dus niet veel van het weekend. Michael Schumacher was wel tevreden over het nieuwe baanoppervlak in Montreal.

“We lijken niet echt al te competitief als je de rondetijden bekijkt.” Zei Michael Schumacher. “Ik kon niet het beste uit mijn banden halen deze middag omdat ik vrij vroeg op de baan ging. Maar als je de tijd van Rubens bekijkt die later in de sessie op dezelfde banden reed, dan ziet het er beter uit. De positieve noot is dat we ons complete programma konden afwerken. Het nieuwe oppervlak is een duidelijke verbetering want het oude had te veel hobbels.”

Rubens Barrichello kon ook zijn schema afwerken, maar heeft een probleem met de remmen.

“We hebben goed werk geleverd vandaag, maar we moeten nog steeds het probleem met mijn remmen oplossen. We hebben hier niet echt een competitieve wagen hier, maar we werken er aan en er zijn veel reden om er zeker van te zijn dat het morgen beter zal gaan.”

Ferrari kan kiezen uit twee bandensoorten, waarvan er een nogal wat samenklit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter