Kimi in actieMede geholpen door uitvalbeurten van rijders als Schumacher en Fisichella, hebben de McLarenrijders een goede vooruitgang geboekt tijdens de race van vanmiddag. Kimi R�ikk�nen kende een moeilijke kwalificatie en was blij om in Bahrein derde te eindigen na een negende tijd in de kwalificaties: “Ik ben zeer tevreden met de derde plaats, na twee moeilijke kwalificatiesessies. De wagen voelde echt goed aan in de race, maar jammer genoeg zat ik vast achter verkeer in het begin. Ik ben erin geslaagd enkele plaatsen te winnen, maar eens ik derde lag, waren de twee voorste wagens al te ver om in te halen, en in overeenkomst met het team hebben we besloten de motor te sparen voor in Imola.”

Pedro de la Rosa is volgens velen de man van de race, zoals ook te zien is op ons Forum. Dat heeft de Spanjaard te danken aan de mooie inhaalmanoeuvres die hij ondernam. “Ik had een prachtige tijd tijdens het racen vandaag. Mijn rondetijden waren constant snel wanneer ik vrije baan had. Maar ik had meestal gevechten met tegenstanders die me bezig hielden. Ik gaf me helemaal om te winnen tegen Sato, Barrichello, Button en Webber. Het was moeilijk om me een weg te banen door het veld, na een paar moeilijke ronden in het begin, toen ik als negende uit de eerste ronde kwam. Ik moet het hele team bedanken om me van een wagen te voorzien die zowel snel als betrouwbaar was.”

Teambaas Ron Dennis is blij dat zijn renstal eindelijk het potentieel van hun wagens heeft kunnen laten zien, terwijl Mercedes’ motorsportdirecteur Norbert Haug gretig vooruitkijkt naar de start van het Europese seizoen, over drie weken in Imola. Haug meent ook dat er meer inzit als het team betere startplaatsen kan bemachtigen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter