Eindelijk scoort Sauber Petronas haar eerste punten van het seizoen. Felipe Massa werd zevende en bracht 2 kostbare punten mee naar Hinwill. Het was overigens de 200ste race voor het Zwitserse team, dus het feest was compleet.

“Dit is waar ik van droomde voor de start van de race,” jubelde Felipe Massa. “De C24 was sterk en consistent. Ik koo voor de hardere band en dat was zeker de juiste keuze. Ik kijk al uit naar de komende testsessies en het Europese luik van het kampioenschap in drie weken tijd.”

Terwijl Sauber jubelde voor Massa, baalde Villeneuve: hij stond op het punt het laatste punt te scoren, en eindelijk de hatelijke nul naast zijn naam weg te werken, toen hij het onschuldige slachtoffer werd van een botsing met de Red Bull van David Coulthard. Uiteindelijk moest hij opgeven met nog slechts drie ronden voor de boeg.

“Het is echt doodzonde. Alles ging lekker. Ik werd plots geraakt door David Coulthard, ik weet niet waarom, ik zal het hem eens moeten vragen… Na dat incident voelde ik dat er iets mis was met de wagen. Daarom kwam ik in de pits zodat het team een checkup kon doen. De mecaniciens ontekten dat de achterophanging gebroken was. Jammer van dat puntje, maar ik heb al veel meer vertrouwen in de wagen dan voor deze race.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter