Lewis Hamilton liet in Amerika zien dat McLaren nog altijd een factor van belang is. Toch was de rol van de kampioen van 2008 dit seizoen snel uitgespeeld, wat te wijten is aan fouten van het team en betrouwbaarheidsproblematiek aan de auto. Teambaas Martin Whitmarsh gaf in een interview met Autosport toe dat het team het heeft verprutst: We hadden dit jaar veel potentie, maar we hebben er niet echt uitgehaald wat er in zat.

We hebben onder ons kunnen gepresteerd., vervolgt Whitmarsh. We hebben het op verschillende vlakken niet goed genoeg gedaan, maar we hebben wel een goede auto gehad. Dat is een prestatie an sich. We hebben sommige dingen goed gedaan, maar we hebben het niet zo goed gedaan als ik graag had gewild.

Whitmarsh eist voor komend jaar een flinke verbetering van zijn team, maar dat zal dat moeten bereiken zonder haar snelle rijder: Na een samenwerking van vijftien jaar zal Lewis Hamilton vanaf volgend jaar door het leven gaan als Mercedes AMG-coureur. Ook deze gebeurtenis kan worden beschouwd als een gemiste kans.

CEO Ron Dennis:Iedereen denkt dat er een of ander probleem is tussen Lewis en mij. Dat is absoluut niet waar.

Ik wens Lewis echt het allerbeste. Zijn hele carrière lang is er goed voor hem gezorgd, en ik heb geen last van de emoties die mij worden toegeschreven. Ik ben helemaal relaxed en niet boos, vervolgt Dennis.

De man die jarenlang het gezicht van McLaren was, zegt geen dus geen wrok te koesteren. Dennis kon zelfs begrip opbrengen voor de keuze van zijn voormalige pupil. Soms komen de omstandigheden binnen een relatie niet overeen. Als team vragen wij veel van onze coureur. Als een ander team dan op een of andere manier een aantrekkelijker voorstel heeft dan is het logisch dat een coureur overstapt.

Natuurlijk denk je aan de mooie momenten die je samen hebt beleefd, maar als raceteam bestaan wij om te winnen. Dus zullen we volgend jaar races gaan winnen, net als in de verdere toekomst. Daarnaast hoop ik op wereldkampioenschappen., zo keek Ron Dennis vooruit in de toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.