Het circus is er waarschijnlijk al neergestreken en sommige fans zullen al onderweg zijn, maar het is toch echt nog ‘n paar nachtjes slapen, en dan gaan voor de laatste maal dit jaar de lichten op groen. We strijken bijna traditiegetrouw neer op het prachtige Autódromo José Carlos Pace, beter bekend als Interlagos, in het Braziliaanse Saô Paolo. Nog éénmaal 300+ kilometers, nog éénmaal Hamilton in z’n vertrouwde McLaren en nog éénmaal rekordmeister Michael Schumacher.

Toch zullen alle ogen dit weekend gericht zijn op slechts twee personen, en wel Fernando Alonso en Sebastian Vettel. Beide heren maken nog kans op de titel, beide heren kunnen zich tot jongste 3-voudig WK ooit kronen. Hoewel Vettel de beste papieren in handen lijkt te hebben, hij heeft 13 punten voorsprong, zou het weer nog wel eens roet in het eten kunnen gooien. De weergoden hebben, als we de voorspellingen mogen geloven, ‘n (on)aangename verrassing voor de heren in petto. Zware regenval wordt er voorspeld, en als u zich de editie van 2003 nog kunt herrinneren, dan kan dat nog wel eens voor spektakel zorgen.

Maar goed ….. dat was toen en nu is nu, en in het nu draait het maar om één ding: Wie gaat er met de titel vandoor!? Hoe staan beide heren ervoor!? We zetten het even op ‘n rijtje, en wel vanuit het Ferrari perspectief. Niet omdat ik Alonso fan ben, integendeel zelfs, maar puur en alleen omdat hij mathematisch gezien de minste kans maakt. Zoals eerder gezegd heeft hij ‘n achterstand van 13 punten, en heeft hij ‘t dus niet geheel in eigen hand. Om toch de titel binnen te slepen moet Fernando winnen, en dan maar hopen dat Sebastian niet hoger finisht dan P5. Indien Fernando “slechts” 2e wordt, dan mag Sebje absoluut niet hoger finishen dan P8. Laatste mogelijkheid voor Ferrari is ‘n P3 voor de 31-jarige Spanjaard, maar …. in dat geval mag z’n 6 jaar jongere Duitse concurent niet eens de finish halen. In alle andere gevallen prolongeerd Vettel z’n titel voor de 2e maal in successie, een ongeëvenaarde prestatie voor iemand van zijn leeftijd. Toch …. laten we niet op de feiten vooruit lopen, want in Brazilië is alles mogelijk zoals we in bovenstaand filmpje al hebben kunnen zien. Wie weet krijgen we ‘n herhaling van zetten, haalt Narain ‘n Verstappentje uit of krijgen we wederom ‘n Massaatje!?

Laten we in ieder geval hopen dat het hoe dan ook op de baan beslist wordt, en niet achter de groene tafel. Dat zou, ongeacht de uitkomst, een anti-climax zijn voor dit doorgaans zéér spannende seizoen. Rest mij niets dan iedereen ‘n mooi en enerverende seizoensafsluiter toe te wensen, en MAY THE BEST MAN WIN !!!

Oh ja …. nog even het tijdsschema:

23-11-2012
13:00-14:30 Eerste vrije training
17:00-18:30 Tweede vrije training

24-11-2012
14:00-15:00 Derde vrije training
17:00-18:00 Kwalificatie

25-11-2012
17:00 Race