Het zat er al aan te komen maar Olav Mol heeft het vanavond op Radio 538 bevestigd, de Grand-Prix zijn volgend jaar alleen nog maar live op Sport1 te zien. Volgens Mol is Sport1 een driejarig contract met FOM (rechtenorganisatie van de Formule 1 red.) aangegaan.

De verwachting is dat er volgend jaar 2 live Grand-Prix op het open net te zien zijn, van de andere Grand-Prix zal op het open net wel een samenvatting te zien zijn. De samenvatting en de 2 live Grand-Prix zullen waarschijnlijk door SBS6 worden uitgezonden.

RTL stopt met het uitzenden van de Formule 1, dat is een feit. De rechten zijn overgenomen door Sport 1, dus voor de liefhebber zal de sport achter de decoder gaan verdwijnen, de komende drie jaar, aldus Olav Mol. Mol, die 372 Grand-Prix van commentaar voorzag weet nog niet over hij mee verhuisd naar Sport1. Wel liet Mol weten volgend jaar graag opnieuw iets met de Formule 1 te doen, in welke vorm weet hij nog niet.

Nederland volgt hiermee Engeland, in Engeland zijn de Grand-Prix achter de decoder bij Sky verdwenen. De BBC zend daarnaast op het open net 9 Grand-Prix live uit.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.