Max Verstappen heeft in Duitsland een van de mooiste race van de laatste jaren op zijn naam geschreven. In de regen bleef Verstappen Sebastian Vettel en Danil Kvyat voor.

De coureurs kregen in Duitsland te maken met wisselende omstandigheden.Onder andere Valterri Bottas, Charles Leclerc, en Nico Hulkenberg parkeerden hun auto’s in de bandenmuur. Ook Lewis Hamilton raakten diverse keren van het circuit en scoorde geen WK-punten.

Aanvankelijk startte Max Verstappen slecht. Vanaf de tweede plek viel hij terug naar de vierde positie. Ook teamgenoot Pierre Gasly kwam niet goed weg.In de tweede ronde ging Verstappen Kimi Raikkonen voorbij. Na de bandenwissels pakte Verstappen de leiding. Hij maakte na zijn pitstop nog wel een kleine spin maar dit bleef zonder gevolgen. Uiteindelijk maakte de Nederlander vier pitstops.

Vettel werd knap tweede en Kvyat pakte een mooie derde plek voor Toro Rosso. Kvyat liet voor het podium weten gisterenavond voor de eerste keer vader te zijn geworden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter