Max Verstappen liet na de race weten heel blij te zijn met zijn zevende overwinning uit zijn carrière. Na de race in Oostenrijk is dit voor Red Bull ook de tweede overwinning met Honda.

De start was moeilijk. Iedereen stond te malen aan de rechterkant. We maakten halverwege de race nog wel een spin maar we zijn verder uit de problemen gebleven. Je merkte wel dat de rode band beter was dan de gele. Toen ik de gele had was het even tricky, maar gelukkig kwam daarna de regen weer en ging we terug naar intermediates. Toen ik kop kwam reed ik zo weg. Het probleem was dat ik de hele tijd achter Bottas reed, toen ik binnen de 1,5 seconde kwam verloor ik de grip. Ik ben heel blij met deze overwinning. Het team heeft fantastisch gewerkt, alle vier de pitstops waren goed. Ik reed op het eind op safe, we hadden nog wat marge. Ik nam geen risico, zeker als je zag wat er om me heen gebeurde. Gelukkig hebben we ook de snelste ronden gereden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter