Max Verstappen verwacht dat de STR11 een seconde sneller zal zijn dan de auto van 2015 nu Toro Rosso geswitcht is van Renault- naar Ferrari motoren. De Italianen zullen een 2015 spec Ferrari power unit gebruiken in 2016 na twee jaar van tegenvallende prestaties met Renault motoren. Hoewel de Scudería Toro Rosso dus niet de nieuwste motoren van Ferrari heeft, verwacht Max Verstappen dat zijn team het gat dicht met de directe concurrenten.


Max Verstappen test in februari 2016 de nieuwe STR11. Op de foto Max Verstappen in een testsessie in 2015 in de STR10

Over de nieuwe auto is Verstappen nu al positief; De Ferrari motor geeft hem vertrouwen dat ze sneller zullen zijn dan vorig jaar en de auto zelf, de STR11 neemt de sterke punten van de STR10 die hem in staat stelde de ster van het veld te worden in 2015 hopelijk mee naar het volgend seizoen.

Het ziet er goed uit. Je probeert als team natuurlijk altijd met een betere auto te komen dan het voorgaande jaar, maar de eerste signalen zijn goed. De STR10 was al heel goed in snelle bochten dus ik ben heel benieuwd wat de nieuwe auto ons brengt.

De eerste test vindt plaats op het circuit van Catalunya bij Barcelona op 22 tot en met 25 februari. De tweede en laatste testsessie voor alle teams is van 1 tot en met 4 maart op hetzelfde circuit.
Toro Rosso’s James Key vindt, dat een vergelijking tussen Carlos Sainz jr. en Max Verstappen beter in het komend jaar getrokken kan worden dan in het voorgaande seizoen. De twee jonge rijders uit het Red Bull ontwikkelingsprogramma hebben beide laten zien dat ze buitengewone talenten zijn. Hun resultaten hielpen Toro Rosso aan het beste seizoen in zeven jaar.
Vele malen werden de twee aanstormende talenten met elkaar vergeleken, waarbij steeds de onnavolgbare inhaalacties van Verstappen het meest in het oog sprongen. Sainz had echter veel technische malheur en kon zich onvoldoende laten zien in de races.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!