Onderzoek naar fraude met emissietesten.

Vorige week hebben Franse autoriteiten een inval gedaan bij autofabrikant Renault. Dit in het kader van een onderzoek naar fraude met emissietesten, zo meldt persbureau AFP vandaag. Er zouden vooral data en computers in beslag zijn genomen. Volgens een vakbondswoordvoerder zijn de invallen gerelateerd aan onderzoeken bij Volkswagen in Duitsland. Renault reageert nog niet op de berichten.

Het aandeel Renault kreeg een forse tik op de beurs van Parijs na de nieuwsberichten over de inval. Na de middag stond de koers onder EUR 69 per aandeel, 20% lager dan de slotkoers van woensdag. Ook andere automotive fondsen scoorden verlies: BMW verloor 4,5%, Volkswagen bijna 7% en Peugeot verloor 8,9%.

Of de ontwikkelingen gevolgen hebben voor het autosportprogramma van Renault is vooralsnog niet te verwachten, al is het na de problemen die Renault F1 heeft met de Venezolaanse sponsor (http://www.gppits.net/nieuws/maldonados_plek_bij_renault_wankel//) het tweede slechte bericht van deze week.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!