De huidige CEO van McLaren Racing, Jonathan Neale (de baas van Eric Boullier, Racing Director) vertrekt naar McLaren Technology Group als Chief Operating Officer. Hij wordt binnenkort vervangen door Jost Capito, Director of Motorsport bij Volkswagen tot nu toe. Over de exacte datum volgt nog bericht. De positie van Fransman Eric Boullier blijft volgens een nadrukkelijke verklaring van McLaren onveranderd. Zowel Neale als Capito rapporteren direct aan Ron Dennis, die voorzitter en CEO van McLaren Technology Group blijft.

Ron Dennis: Met de gestage groei van McLaren Group wordt Jonathan Neale benoemd tot COO van de Technology Group. Hij heeft het als CEO bij McLaren Racing uitstekend gedaan en die ervaring, met de ervaring die hij opdeed buiten de autosport in het verleden, maken hem bij uitstek geschikt voor een dergelijke sleutelrol in onze organisatie.

Ik heb Jost Capito voor de eerste maal benaderd in de zomer van het afgelopen jaar. Hij is een indrukwekkende, competitieve en ambiteuze man die ons gaat versterken met zijn brede kennis van autosport en van de automotive industrie. Hij deed belangrijke ervaring op bij BMW, Porsche, Ford, Sauber en, sinds 2012 bij VW, waar hij het WRC team in 2013, 2014 en 2015 naar de wereldtitel leidde. Op het gebied van motorsport heeft hij niet alleen in het WRC ervaring maar ook in Sportscars, Touringcars, MotoGP en in Formule 1 waarvoor hij een bijzondere passie heeft en buitengewoon kundig is. Ik ben daarom buitengewoon blij en trots dat Jost ons komt versterken en ik ben er zeker van, dat hij een uitstekend team gaat vormen met Eric Boullier en de andere leden van ons team, om zo ons McLaren-Honda programma vooruit te krijgen naar Grandprix overwinningen en wereldkampioenschappen.

Dat er iets moest gebeuren bij McLaren wist iedereen. In de komende maanden zullen we zien of deze wissel ook tot scoren leidt. Wereldkampioenen Alonso en Button horen op het podium. De lijdensweg voor McLaren komt een keer tot een einde. de vraag is alleen : Wanneer?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!