Voor de Belgische Grand Prix konden wij jullie melden dat Ferrari Felipe Massa tot en met de Italiaanse Grand Prix de gelegenheid zou geven, om de teamleiding te overtuigen hem een nieuw contract voor te schotelen.

Massa begon 2012 sterk, maar kakte rap in. Maar nu blijkt zou Ferrari opnieuw genegen zijn om haar coureur, die nu alweer sinds 2006 voor het Rode Team rijdt, weer een jaartje te gunnen? In ieder geval wel als het aan teambaas Stefano Domenicali ligt. De Italiaan benadrukte –voor de vorm?– wel dat Ferrari om zich heen kijkt voor alternatieven.

Felipe is mijn eerste keus, want hij is een goede kerel die erg toegewijd is aan het team, terwijl het ook maar weinig andere coureurs zijn die gelijk kunnen op eenzelfde niveau kunnen presteren als ze zijn zitje zouden krijgen., aldus Domenicali tegenover Formula1.com.

Felipe moet natuurlijk wel goede resultaten behalen, en dat is ook waarom we nog even wachten met het maken van een beslissing., zo gaat de teambaas verder. Want we hebben keuze genoeg.

Welke keuze wilde de Italiaan niet vertellen. Iedereen wil voor Ferrari rijden. Maar er zijn momenteel ook weinig andere coureurs, die gelijk kunnen presteren op eenzelfde niveau als Felipe Massa.

Dat laatste lijkt een grap? Op het forum is men een geheel andere mening toegedaan. Toch laat Stefano Domenicali zich niet in de kaarten kijken. Zodra de knoop is doorgehakt, zal Ferrari dat echter gelijk laten weten, belooft Domenicali. Dan kunnen we alle geruchten namelijk tot een einde brengen.

Over een ander gerucht, dat Kimi Räikkönen terugkomt naar Ferrari, wil Domenicali niet te diep op ingaan. Kimi is een hele snelle coureur en iedereen weet hoe hoog ik hem inschat, maar ik wil er verder geen commentaar op geven of hij een goede vervanger van Felipe zou zijn, want dan wordt dat weer als een direct antwoord gezien.

Dus het is nog een tijdje afwachten wat er bij Ferrari gebeurd. Massa zit niet voor het eerst onder vuur en telkens kon de Braziliaan bijtekenen. Voor Felipe zelf zou het Ferrari of niets zijn.

Mijn toekomst is open. Ik blijf rijden voor Ferrari of ik stop. Rijden voor een kleine team zie ik niet zitten. Ik wil competitief zijn, dus niet alleen maar meedoen, erbij zijn., aldus de woorden van Massa tegenover het Braziliaanse Globo, welk we op 16 augustus konden optekenen.

Wat jullie? Vertrekt Massa na dit seizoen? Moet hij vertrekken? En wie moet er voor hem in de plaats komen? Of kijken we bij de launch van de 2014-auto tegen het onderstaand foto aan?

Doe mee met de discussie! Schrijf je gratis in op de leukste Nederlandstalige Formule 1 forum van Nederland en Belgie!