Het seizoen is voor Sauber minder goed begonnen dan verwacht. Velen dachten namelijk dat de nieuwe windtunnel die het team heeft gebouwd in Hinwil zich zou uitbetalen in een kwalitatief chassis en dus goede prestaties vanaf 2005.

Maar dat is nogal tegengevallen. Het team heeft nu twee punten achter z’n naam staan, door de zevende plaats die Massa behaalde in Bahrein, en daar waren technische malheuren van anderen voor nodig.

Felipe MassaDe nieuwe windtunnel heeft blijkbaar geen prachtige resultaten voortgedracht. Felipe Massa laat namelijk weten dat het team een beter a�rodynamisch pakket nodig heeft. “Het is zeker in de a�rodynamica waar we verbeteringen moeten maken,” verklaarde de Braziliaan. “We hebben een stap voorwaarts gemaakt in Bahrein, en we zullen meer nieuwe onderdelen hebben in Imola. Dit is echt het gebied waar we hard aan moeten werken om vooruitgang te boeken.”

“Aan de positieve kant,” zo ging Massa verder, “is de betrouwbaarheid van de wagen al fantastisch van in het begin van het seizoen.”

Als het op de rijder aankomt, heeft Massa al heel wat verbetering geboekt tegenover drie jaar geleden. Toen reed hij zeer aggressief en dat brak hem soms zuur op. Na een jaar rijpen als testrijder bij Ferrari, maakte de jongeling zijn comeback als een veel rijpere rijder. Nu kan hij zelfs voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve achter zich laten. Deze laatste lijkt wel wat uit vorm na een jaar aan de kant staan, dan nog is dit een sterke prestatie van de Braziliaan.

“Ervaring is zo belangrijk in Formule 1,” aldus Massa. “Vandaag begrijp ik de wagen veel beter, een ook zijn technische kanten, en hoe je de beste afstelling moet vinden.”

“Ik kan een meer gedetailleerde inbreng leveren aan de ingenieurs, en nu heb ik het zelfvertrouwen om het team in op een positieve manier te pushen.”

“Maar de ervaring helpt ook om je rijstijl verder te verbeteren, om exact te weten wanneer meer aggressief te rijden, en wanneer gas terug te nemen. En ik heb duidelijk ook vooruitgang geboekt op vlak van consistentie tijdens de race.”

Het doel van de Braziliaan voor de rest van dit seizoen is dan ook “op regelmatige basis vechten voor plaatsen in de punten.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter