Gene op de baanNa twee testdagen in Barcelona, heeft Marc Gene van Ferrari er vertrouwen in dat zijn team beter voor de dag zal komen vanaf de race in Imola. De Spanjaard heeft de voorbije twee dagen banden getest in zijn thuisland, en legde meer dan 1000 kilometer af.

In het Italiaanse Gazzetta dello sport verklaarde hij het volgende: “Als ik onze rondetijden vergelijk met die van Renault, dat het te kloppen team is op dit ogenblik, zou ik zeggen dat we op het rechte pad zitten. We hebben duidelijk geleden onder de hitte in Maleisi� en Bahrein, maar nu ons koelere races te wachten staan, zou de situatie moeten verbeteren.”

Gene reed gisteren en eergisteren als enige Ferrari-coureur rond, en dan nog wel in een F2004M, de interimwagen die werd ingezet in Melbourne en Sepang. Vandaag zijn ook Luca Badoer, eveneens in een F2004M, en Rubens Barrichello, in een F2005, aan het werk gegaan.

Het feit dat de bandentests afgelegd zijn in de wagen van vorig jaar, doet volgens de Spanjaard niet ter zake: “Het feit dat ik de oude wagen gebruik maakt niet veel uit, want de nieuwe wagen is niet volledig nieuw, hij is gewoon sneller, ongeveer 5 � 7 tienden per ronde. Daarom doet het gedrag van de de banden niet ter zake. Als ze goed zijn op de F2004M, zullen ze goed zijn op de F2005.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter