Christian Klien heeft er alle vertrouwen in dat hij terug zal racen in de zevende race van het seizoen, die van Europa. De Oostenrijker is voor drie races aan de kant gezet ten voordele van Vitantonio Liuzzi, die nu de kans krijgt zich te bewijzen. De rijder die aan Red Bull de beste indruk geeft, krijgt de rest van het seizoen een plaats als race-coureur.

Klien heeft het alvast goed gedaan: hij pakte zowel in Australi� als in Maleisi� punten, kwalificeerde zich in Bahrein voor teamgenoot David Coulthard, maar door een defect aan de wagen kon hij de GP niet starten. Daarom heeft hij er alle vertrouwen in dat hij de keuze van Red Bull zal worden.

“De dingen waren voor mij altijd zeer duidelijk,” aldus Klien in Autosport“Met een goede prestatie tijdens de wintertests wou ik mijn plaats om het seizoen te starten naast David verdienen. Dit doel heb ik vervuld.”

“Dan wou ik bewijzen dat ik die plaats verdien. Door tweemaal punten te scoren en met een goede prestatie in Bahrein, denk ik dat ik dat gedaan heb,” zo laat Klien zijn vertrouwen uitschijnen.

“Al de rest ligt niet in mijn handen. Er werd mij verteld dat ik alleen de eerste drie races verzekerd zou krijgen, en dat we dan zouden zien.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter