De mannen [sinds het gedwongen vertrek van Maria de Villota] van Marussia zijn het eens met hun grote concurrent HRT, voor wat betreft de kosten van de nieuwe motorconfiguratie.

Het Spaanse team zit niet echt te wachten op de reglementswijzigingen van 2014 en krijgt daarbij steun van de ‘Russen‘.

Directeur Graeme Lowdon heeft een duidelijk statement tegen de invoering van V6-turbomotoren in 2014 laten horen. Volgens de Brit brengt de nieuwe motorformule de toekomst van veel teams in gevaar.

Aan James Allen on F1 vertelde Lowdon:

Een nieuwe stap introduceren is goed voor een sport, je moet innovatief en relevant zijn, dat staat vast. Maar dat dien je wel te doen met de levensvatbaarheid van de deelnemers in je achterhoofd. We runnen teams, we hebben verantwoordelijkheden richting onze werknemers en veel mensen investeren tijd, geld en energie in ons. We zijn het die mensen verschuldigd om te zorgen dat deze sport levensvatbaar is en een mooie heldere toekomst heeft.

Het is een kwestie van een regelraamwerk op te stellen waarin de fans centraal staan, daarvan betalen wij onze rekeningen. De meeste fans maakt het geen biet uit of we met V4, 5, 6, 7, 8, 9 of 10 rijden, wie maakt zich daar druk om? Het gaat erom dat de motoren snel zijn, een goed geluid produceren, bij voorkeur milieuvriendelijk zijn., aldus Graeme Lowdon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.