Griekenland is economisch zo goed als failliet en ligt daarom aan het infuus, aangebracht door de EU. Dat houdt de Grieken niet tegen om de bouw van een nieuw racecircuit subsidiëren, dat ook geschikt moet zijn voor de Formule 1. Voor de bouw van de nieuwe baan stelt de overheid een subsidie van 28,9 miljoen euro beschikbaar.

Het nieuwe circuit zou nu worden aangelegd in Chalandritsa, een deel van havenstad Patras wat op ruim 200 kilometer van Athene ligt. De bouw van het circuit gebeurd onder toezicht van de private onderneming Racetrack Patras SA, met een begroting van in totaal 94,6 miljoen euro. De subsidie maakt onderdeel uit van een serie grote projecten, bedoelt om de werkgelegenheid te bevorderen. Het project bestaat al meerdere jaren, maar was in verband met de economische malaise tijdelijk stilgelegd.

Toch is het mogelijke doorgaan van dit project vreemd en omstreden, want eerder verklaarde de politiek, dat ze geen subsidie zouden geven en dat een eventuele bouw uit private middelen zou moeten komen. Toen ging het om een straatcircuit in Drapetsona, een deel van havenstad Piraeus in de buurt van Athene.