Dat meldt Daniel Johnson van de The Telegraph.

Twee Britse broers met Indiase roots zouden het team voor de somma van 55 miljoen pond [ca. 70 miljoen euro, FR] willen overnemen. Baljinder Sohi en Sonny Kaushal claimen liefst 11 uur te hebben onderhandeld met de directie van Marussia, om te voorkomen dat het bedrijf failliet zou worden verklaard.

Hoe komen de broers –met verschillende achternamen– aan de centjes? De heren zouden hun fortuin hebben vergaard in de staalindustrie en zouden zijn benaderd door de ceo van Marussia, Andy Webb met het voorstel om het team tegen betaling van de schulden over te nemen. Die schulden van Marussia zouden 30 miljoen pond of 38 miljoen euro bedragen.

Volgens een van de broers is men dicht bij een overeenkomst, maar dan wel ‘voor de juiste prijs’.

Marussia is wel aantrekkelijker om over te nemen dan Caterham. Hoewel het Brits-Russisch team ruim 7,5 miljoen aan startgeld heeft ontvangen, zit er een bonus van 50 miljoen euro te wachten indien het team de P9 in het constructeurskampioenschap kan vasthouden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!